in Новини
Създадена на 02 Юни 2024

klasirane 2На 1 юни 2024 година тържествено бе открито XXIII-тото национално състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“, което се провежда в курорта „Албена“. Област Кюстендил се представлява от отбора "Млад огнеборец" на ПМГ "Проф. Ем. Иванов" - Кюстендил
400 деца, пожарникари и преподаватели от всички административни области на страната участваха в надпреварата.
klasirane 1Основната цел на младежкото движение е повишаване на физическата дееспособност на младежите и развиване на трайни практически умения и готовност за правилни действия при пожари и бедствия.
В първата дисциплина Бойно разгръщане на състезателна пътека" нашия отбор се класирах на второ място, а във втората дисциплина „400 m щафетно бягане с препятствия“ се класира на двадесет и пето.
В крайното комплексно класиране област Кюстендил е на седмо място.
Поздравления за участниците в отбора и техните ръководители - младши инспектор Благой Везенков - РСПБЗН - Кюстендил и госпожа Лили Георгиева - учител в ПМГ - Кюстендил за достойното представяне.

klasirane111

klasirane-1
klasirane-2
klasirane-3

in Новини
Създадена на 15 май 2024

abiturienti 2През първата половина на месец май 2024 година служители на РДПБЗН – Кюстендил, провериха 11 обекта – ресторанти, училища, хотели, където ще се организират абитуриентски тържества, за спазване на правилата за пожарна безопасност. Връчено е 1 писмено разпореждане за въвеждане в изправност на автоматичното пожароизвестяване.
При осъществените проверки служителите от РДПБЗН обърнаха внимание на:
- Създадената организация за осигуряване на пожарната безопасност в обектите;
- Осигурените условия за успешна евакуация и пожарогасене;
- Състояние на вентилационните инсталации, пожаотехническите средства за първоначлно гасене на пожари; пожароизвестителни и пожарогасителни инсталации и системи за управление на дим и топлина;
-abiturienti 1 Готовност на персонала, ангажиран с провеждане на мероприятията, да бъде подготвен за предприемане на адекватни мерки в случай на нужда.
РДПБЗН – Кюстендил, призовава празнуващите за повишено внимание и спазване на основните правила за пожарна безопасност, за запознаване с евакуационните изходи при евентуална възникнала необходимост. Ако все пак възникне проблем, звънете на тел. 112.
РДПБЗН – Кюстендил, пожелава на празнуващи веселие, непомрачено от инциденти!

in Новини
Създадена на 10 май 2024

kupa 24На 10 май 2024 година на стадион „Осогово“ в Кюстендил се проведе ХХIII областно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“.
В надпреварата участваха отборите – победители в Районните състезания - ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ - Кюстендил, ОУ „Хр. Ботев“ – с. Самораново, ОУ „Аверки Попстоянов“ – Рила, СУ „Христо Ботев“ – Бобов дол.
Участниците демонстрираха умения в 2 дисциплини – Бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 ч щафетно бягане.
kupa 1Състезанието бе открито от директора на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Светослав Георгиев. Той поздрави участниците за ентусиазма, постоянството и показаните резултати в предходния етап. Пожела успешно представяне на всички отбори и най-добрият да победи.
Първото място завоюва отборът на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил, с 1029.45 точки в крайното класиране. На второ място се класира отборът на ОУ „Христо Ботев“ – с. Самораново, с 958.35 точки в крайното класиране. На трето място – отборът на ОУ „Аверки Попстоянов“ – Рила, с 898.15 точки в крайното класиране. Със 726.56 точки в крайното класиране на четвърто място се класира отборът на СУ „Христо Ботев“ – Бобов дол.
kupa 6

 

Всички участници в състезанието получиха подаръци, осигурени от организаторите, а класиралите се на първите 3 места получиха купи, медали и грамоти.
Победителят в Областния кръг на състезанието – отборът на ПМГ, ще продължи участието в Националното състезание на МПО „Млад огнеборец“, което ще се проведе в края на месеца в курорта „Албена“.

Пожелаваме успех на отбора на ПМГ в Националното състезание на МПО „Млад огнеборец“!

 

 

kupa-1
kupa-10
kupa-11
kupa-12
kupa-13
kupa-14
kupa-15
kupa-16
kupa-17
kupa-18
kupa-19
kupa-2
kupa-20
kupa-21
kupa-22
kupa-23
kupa-24
kupa-3
kupa-31
kupa-4
kupa-5
kupa-6
kupa-7
kupa-8
kupa-9