При пожар позвънете на телефон: + 112

Създадена на 08 Юни 2023

На 7 юни 2023 година в Кюстендил на стадион „Осогово“ се проведе второто Републиканско състезание за млади доброволци. То бе организирано от Община Кюстендил и ГДПБЗН – МВР, с активното съдействие на Асоциацията на доброволците в България
Младите доброволци се състезаваха в следните дисциплини: „Поставяне на шланг за бързина и издърпване на въже с гума”., „Построяване на смесена водопроводна шлангова линия” и „Щафета – построяване на дига”..
Състезанието се проведе за втори път, а отборът на Кюстендил бе първенец и миналата година в Републиканското състезание, което се проведе в Казанлък.
Отборите бяха представени от млади доброволци/навършили 16 години и ненавършили 18/. Участваха 8 отбора от общините Велинград, Казанлък, Опан, Тополовград/2 отбора/ и Хисаря, община Завет..
Гости на откриването на Републиканското състезание бяха заместник директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР ст. комисар Любомир Баров, председателят на Асоциацията на доброволците в България д-р Ясен Цветков,зам. кметът на Община Кюстендил Светослав Василев и председателят на Общинския съвет Иван Андонов. Той откри състезанието, поздрави младите хора, че са се отдали на най-голямото добро – доброволчеството, и пожела успех в надпреварата.
След покриване на изискванията по регламент и в крайното класиране първенецът е отборът на Община Кюстендил, на второ място – отборът на Община Велинград, на трето – отборът на община Опан.
Наградите връчиха комисар Светослав Георгиев – директор на РДПБЗН – Кюстендил, д-р Ясен Цветков от Националната асоциация на доброволците в България и заместник директорът на ГДПБЗН ст. комисар Л. Баров. Призьорите получиха купи, медали, грамоти и подаръци. Всички участници в състезанието получиха грамоти.
Националната асоциация на доброволците и ГДПБЗН връчиха грамоти с благодарност за помощта при организмиране и провеждане на Националното състезание за млади доброволци на кмета на община Кюстендил Петър Паунов, на служители от регионалните дирекции ПБЗН, които са били пряко ангажирани с подготовката на състезателите и техните треньори от училищата.

Поздравления за отбора!

parvi-1
parvi-2
parvi-3
parvi-4
parvo1-01
parvo1-02
parvo1-03
parvo1-04
parvo1-05
parvo1-06
parvo1-07
parvo1-08
parvo1-09
parvo1-10
parvo1-11
parvo1-12
parvo1-13

Създадена на 05 Юни 2023

Кюстендил е домакин на състезание за млади доброволци, което ще се проведе на 7 юни 2023 година на спортен комплекс "Осогово" - Кюстендил

По случай 5 юни, Българския ден на доброволеца за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях, се провеждат състезания.
Организатори са сдружение „Национална асоциация на доброволците в Република България“ и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Министерство на вътрешните работи организират провеждането на състезания за доброволци и млади доброволци.

Инициатива стартира за първи път през 2022 г. и допринесе за популяризиране на доброволните формирования, създадени по реда на Закона за защита при бедствия, опознаване на доброволци от различните доброволни формирования, повишаване на знанията и уменията им, както и подобряване на взаимодействието като екип. Достойното представяне на отбора на Кюстендил (първо място на състезанието в Казанлък - 2022 година) определи и домакинството за 2023 година
Отправяме Покана за присъствие
Състезанието за млади доброволци ще се проведе в гр. Кюстендил на 07.06.2023 г. благодарение на съдействието и гостоприемството на кмета на Община Кюстендил – г-н Петър Паунов. Официалното откриване е на 07.06.2023 г. от 10:00 ч. на Спортен комплекс „Осогово“, като заявили участие са 10 отбора от различни общини в България.

Създадена на 05 Юни 2023

Младите огнеборци от Езикова гимназия "Петър Берон" представиха област Кюстендил на XXII Републикански състезания на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“.

То се проведе на  3 и 4 юни 2023 година в курорта Албена В ежегодната надпревара сили премериха почти 300 деца от 28 отбора от цялата страна.

В първия състезателен ден 28-те отбора се надпреварваха за медали в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“. На 4 юни състезанието продължи с дисциплината „400 м щафетно бягане с препятствия“.

Организатори на съревнованието са ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР и Българската федерация по пожароприложен спорт в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта.
Отборът на област Кюстендил се класира на почетното 6 - то място в крайното класиране.
Поздравяваме членовете на отбора и Благой Везенков - ръководител на отбора за достойното им представяне.