При пожар позвънете на телефон: + 112

Създадена на 08 Октомври 2019

Двама възпитаници на Професионалната гимназия по ХВХТ – Дупница, получиха Поздравителни адреси от директора на РДПБЗН комисар Св. Георгиев. Юлиян Давидков и Асен Чорбаджийски са оказали съдействие на служителите при погасяването на пожар, възникнал на 13 август 2019 г. в района на Дупница при км 62 от АМ „Струма“ .

В поздравлението на комисар Св. Георгиев се казва: Изразявам своята благодарност и уважение за проявената гражданска отговорност и оказано съдействие на служителите на РДПБЗН – Кюстендил, при гасенето на пожара. Благодарение на своевременната ви намеса, оказана подкрепа и точно изпълнение на указанията на нашите служители при това произшествие небе допуснато разрастване на пожара към близката подстанция и жилищна сграда. С това бяха предотвратени значими щеки – както материални, така и на околната среда. Изразяваме нашето признание и благодарим за доброто ви дело и ви пожелаваме много здраве и успехи във всяко начинание.

Поздравителните писма на двамата ученици връчи началникът на РСПБЗН – Дупница, А. Атанасов.

 

Създадена на 14 Септември 2019

На 14 септември пожарникарите в цялата страна отбелязват своя професионален празник.

През 1995 г. с Решение № 385 на Министерския съвет датата 14 септември е обявена за Професионален празник на служителите на тогава Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Така е възстановена традицията, по решение на Първия пожарникарски събор, тази дата да се отбелязва като патронен празник на пожарните команди в страната. Първият пожарникарски събор в България е бил свикан именно на 14 септември, но през 1905 г.

Двама служители  на РДПБЗН – Кюстендил, са наградени от директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов с обявяване на благодарност и 19 служители  - от директора на  РД "Пожарна безопасност и защита на населението" – Кюстендил, комисар Светослав Георгиев с писмена похвала  за проявена инициативност и висок професионализъм при изпълнение на конкретни задачи и по случай професионалния им празник - 14 септември.

Комисар Светослав Георгиев поздрави работещите в РДПБЗН – Кюстендил, като подчерта:
Колеги, горд съм, че работя с професионалисти, които без колебания вземат бързи и верни решения в сложни ситуации.
Благодаря   ви и за човешката отдаденост на  работата по всички направления на дейността ни.  Благодаря ви за професионализма, с който правите професията ни уважавана от обществото и привлекателна за младите хора.
Уважаеми колеги, желая ви  сте здрави, да сте удовлетворени от труда си, да сте спокойни за семействата си и все така достойно да изпълнявате професионалния си дълг в полза на обществото!

Честит празник колеги!

Честит празник на българските огнеборци!

 

Създадена на 13 Септември 2019

С провеждането на различни инициативи премина седмицата на пожарна безопасност в РС ПБЗН - Кюстендил. Най емоционални и вълнуващи бяха срещите на огнеборците с децата от детските градини.
На 11 септември 2019 година служители на РСПБЗН – Кюстендил, проведоха демонстративно занятие за гасене на пожар и евакуиране на деца и персонал в детска градина „Еделвайс“. Децата станаха свидетели и на това как учителките им ползват пожарогасителни уреди, докато пристигне пожарогасителният екип.
Децата от детска градина „Слънце“ посрещнаха пожарникарите на 12 септември 2019 година с тематична изложба и музикална програма под наслов " С огъня игра небива!". Това беше техния поздрав по случай предстоящия Празник на служителите от ПБЗН.
Гостуванията в детските градини включваха и снимки с пожарникарите и с работните им каски и маски. Малчуганите се "превръщаха" в огнеборци и с много ентусиазъм изпълняваха указанията, давани им от техните приятели - батковците - пожарникари.
Ръководството на РС ПБЗН - Кюстендил благодари на децата и техните учители за гостоприемството и проявения интерес към седмицата на пожарната безопасност.

 

 

 

 

 

dg-sl-ed-01
dg-sl-ed-02
dg-sl-ed-03
dg-sl-ed-04
dg-sl-ed-05
dg-sl-ed-06
dg-sl-ed-07
dg-sl-ed-08
dg-sl-ed-09
dg-sl-ed-10
dg-sl-ed-11
dg-sl-ed-12
dg-sl-ed-13