При пожар позвънете на телефон: + 112

Създадена на 09 Юни 2022

На 7 и 8 юни 2022 година в курорта „Албена“ се проведоха 21-вите републикански състезания на Младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец” . Съорганизатори на съревнованието са Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.
В състезанието участват 28 отбора – победители в областните надпревари.

По традиция надпреварата включва две състезателни дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м щафетно бягане с препятствия”. Победителите придобиват правото да представят страната ни в международни прояви на младежките противопожарни формирования.

Отборът на област Кюстендил зае 4 място в двете дисциплини - "Бойно разгръщане на състезателна пътека" - и "400 м. щафетно бягане".

Поздравления за достойното представяне на отбора ни!

 

 

 

 

 

albena-1
albena-2
albena-3
albena-4
albena-5
albena-6
albena-7
albena-8
albena-9

Създадена на 06 Юни 2022

От 01.06. до 03.06.2022 г. в Пловдив се проведе L-ти републиканския преглед по пожароприложен спорт.Състезанията по всички дисциплини се проведоха на лекоатлетическия стадион в Парк „Отдих и култура“.

Състезанието се организира от Българска федерация по пожароприложен спорт със съдействието на ГДПБЗН-МВР, РДПБЗН-Пловдив и спортен клуб за пожароприложен спорт “Пловдив – 160”.

Участваха 29 отбора от всички областни градове в България, както и представителният отбор на Факултет ПБЗН при Академията на МВР.

Надпреварата се проведе на четирите състезателни дисциплини – индивидуалните “Изкачване с щурмова стълба до 4-тия етаж на учебна кула” и “100-метрова пътека с препятствия” и колективните “Пожарна щафета 4х100м с препятствия” и “Бойно разгръщане от мотопомпа”.

 

 

След приключване на последната състезателна дисциплина бяха обявени и победителите в комплексното класиране.
Отборът на Кюстендил е на девето място
На първо място се класира отбора на Пловдив, втори се наредиха София, а трети се класираха състезателите от отбора на Факултет ПБЗН при Академията на МВР

Поздравяваме участниците в отбора на Кюстендил за достойното им представяне в 50 - я републиканския преглед по пожароприложен спорт.

 

 

 

 

pps-01
pps-03
pps-04
pps-06
pps-07
pps-08
pps-09
pps-10
pps-11
pps-12
pps-13
pps-14
pps-15
pps-16
pps-17

Създадена на 19 Май 2022

На 19 май 2022 година в Кюстендил ще се проведе областно състезание на младежките противопожарни отряди. Началото на състезанието бе дадено в 10.00 часа на стадион „Осогово“. Това е единадесетото издание на републиканското състезание на младежките противопожарни екипи „Млад огнеборец“. Организира от Регионална дирекция ПБЗН – Кюстендил.
Участваха отборите на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“, на Средно училище „Христо Ботев“ – Сапарева баня и отборът от училището в община Рила –„Аверкий Попстоянов“.
Надпреварата бе оспорвана между отборите-победители от районните състезания.

Състезателните дисциплини бяха бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 м щафетно бягане.

Състезанието бе открито от директора на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Светослав Георгиев, а гости на спортната проява бяха зам. областният управител на Кюстендилска област Любомир Терзийски, Светослава Радославова от Областната администрация и старши експертът „Младежки дейности“ към Община Кюстендил Мария Тодорова.
Отборът на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ – Кюстендил е победителят в Областното състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“.

На второ място в областния кръг се класира отборът на СУ „Христо Ботев“ от гр. Сапарева баня, на трето – отборът на ОУ „Аверки Попстоянов“ от гр. Рила.

Участниците в състезанието получиха подъръци, осигурени от РДПБЗН – Кюстендил. Призьорите бяха наградени с грамоти, купи и медали.
Отборът-първенец ще представи Кюстендилска област в Републиканското състезание през месец юни в курортен комплекс „Албена“.
Пожелаваме им успех!

oblast-1
oblast-2
oblast-3
oblast-4
oblast-5
oblast-6
oblast-7
oblast-8
oblast-9