Да осигурим пожарна безопасност по време на абитуриентските тържества

Създадена на 18 май 2022

Предстои честването на 24 май – деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, и преди провеждането на абитуриентските тържества служители на РДПБЗН предприеха мерки за недопускане на инциденти.

Празникът ще събере много хора на едно място, поради което е необходимо осигуряването на пожарната безопасност в обектите, ангажирани с празничните събития и абитуриентските балове.

В тази връзка, служителите на РДПБЗН – Кюстендил, извършиха проверки за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност в 13 обекти – ресторанти, хотели, дискотеки, където се очаква събирането на големи групи от хора, като са предписани 3мероприятия за изпълнение и са връчени 2 писмени разпореждания. Предписаните мероприятия са от организационен и режиен характер, касаещи дооборудване с пожарогасители, почистване на помещения от горими материали и поставяне на схеми за евакуация.

При проверките служителите обърнаха особено внимание на:

- създадената организация за осигуряване на пожарната безопасност в обектите;

- осигурените условия за успешна евакуация и пожарогасене;

- състоянието на вентилационни инсталации, пожаротехническите средства за първоначално гасене на пожари, пожароизвестителни и пожарогасителни инсталации и системите за управление на дим и топлина;

- персонала, работниците и служителите, ангажирани по време на мероприятията и противопожарните мерки, които следва да се предприемат.

РДПБЗН – Кюстендил, апелира към всички празнуващи за повишено внимание и за спазването на основните правилата за пожарна безопасност:

Запознайте се със схемите за евакуация, за да бъдете сигурен за евакуационния път и за броя на евакуационните изходи;

Запознайте се с вътрешните правила за осигуряване на пожарната безопасност в посетения от Вас обект.

При инцидент сигнализирайте на тел. 112!

Безаварийни и и весели празници!