Успешно приключи "Детска академия за спорт и превенция"

Създадена на 17 Юли 2024

final 2От началото на месец юни до средата на месец юли 2024 година се проведе "Детска академия за спорт и превенция". Над 100 деца се включиха в Програмата за работа с децата, насочена към повишаване на знанията и уменията им за справяне с трудни ситуации – бедствия, аварии, пътна безопасност, оцеляване сред природата, превенция на рисковото поведение. Тя бе осъществена в партньорство между Обединения детски комплекс – Кюстендил, ОДМВР и РДПБЗН – Кюстендил и приключи с тържество сред природата.
final 1Заниманията с децата бяха проведени за период от 45 дена, а разгледаните теми са: Професията на полицая, Превенция на употребата и злоупотребата с наркотични вещества, Превенция на трафика на хора и безопасно сърфиране в интернет; Професията на пожарникаря, Подготовка и действия при кризисни ситуации и бедствия, Обучение за работа с пожарогасител – пожарна безопасност вкъщи.
Децата проявиха интерес и участваха активно в заниманията.Особен интерес предизвикаха демонстрациите с пожарникарска техника и демонстрацията със следово куче. Лектори по програмата бяха служители от РУ Кюстендил, РСПБЗН Кюстендил и инспектора от Детската педагогическа стая.

final-1
final-2
final-3
final-4
final-5
final-6
final-7
final-8