Общински кръг на състезанието в Кюстендил

Създадена на 06 април 2023

Общинският кръг на Националното ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“ се проведе в с. Лозно на 5 април 2023 годима .
Ученическото състезание се организира от Министерство на вътрешните работи, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кюстендил и е включено в Националния календар на Министерството на образованието и науката за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2022/2023 година.
Състезанието проверява усвоените знанията по изучавания материал от I до VII клас по Програмата на МОН за обучение за действия при бедствия, аварии, катастрофи, пожари и оказване на първа помощ.
Състезателите решаваха индивидуални тестове, включващи 30 въпроси, групирани в следните раздели: Природни бедствия, Промишлени аварии и катастрофи, Индивидуални и колективни средства за защита, Пожарна безопасност, Сигнали за ранно предупреждение и оповестяване на населението, Неутрализиращи разтвори при замърсяване с амоняк и хлор и Първа помощ.
Класирането е отборно.
Отборът на VI ОУ "Паисий Хилендарски" - Кюстендил се класира на ПЪРВО МЯСТО и ще представи община Кюстендил на областното състезание!
Браво, момичета, гордеем се с вас!
Пожелаваме им успех!

sastezanie-1
sastezanie-2
sastezanie-3
sastezanie-4
sastezanie-5