Отборът на Кюстендил е победител в третото Национално състезание за млади доброволци

Създадена на 20 Юни 2024

dobrovolci 2На 20 юни 2024 година в Разград се проведе третото по ред Национално състезание на млади доброволци
Организатори на състезанието са Националната асоциация на доброволците в България и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) към МВР. Инициативата за провеждането на надпреварата е във връзка със зачестилите природни бедствия и необходимостта от превенция и ангажиране на обществеността с темата за привличане на членове на доброволческите отряди.
Седем отбора от София, Кюстендил, Казанлък, Провадия, Белово, Кубрат и Исперих премериха сили, бързина и умения в Градския парк в Разград. Младите доброволци се съревноваваха в три дисциплини – издърпване на гума с въже, поставяне на шланг за бързина, построяване на смесена водопроводна шлангова линия и щафетно построяване на дига.
В оспорваната надпревара първо място спечели отборът от Кюстендил с комплексен сбор точки 176. На второ място се класираха доброволците от Кубрат, които събраха 164 точки. Трети в състезанието остана тимът от Казанлък със 161 точки. За призовите места бяха осигурени купи, медали и периферни компютърни устройства.
Наградите връчиха старши комисар Любомир Баров, заместник директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) към МВР, председателят на Националната асоциация на доброволците Ясен Цветков и кметът на Разград Добрин Добрев.

Поздравления за достойното представяне на отбора - на членовете и  неговите ръководители - Благой Везенков - инспектор РСПБЗН - Кюстендил, Ивайло Чалъков - експерт община Кюстендил и Весела Начева - учител в ЕГ - Кюстендил

dobrovolci 5

dobrovolci-1
dobrovolci-3
dobrovolci-4