Равносметка за 2023 година

Създадена на 25 януари 2024

111Успешно изпълнени задачи както от оперативно естество при реагиране на произшествия, така и резултатно взаимодействие и координация на съставните части на Единната спасителна система отчете днес РДПБЗН за дейността си през 2023 г.
Директорът – комисар Светослав Георгиев представи пред служители и гости свършеното. Бяха обсъдени и проблемите, за чието решение обещаха подкрепа както директорът на ГДПБЗН гл. комисар Джартов, така и областният управител Ал. Пандурски и кметът на Кюстендил Огнян Атанасов.
Комисар Георгиев изрази удовлетворението си, че през годината колегите му не са подценили нито едно от направленията на дейност, превантивната работа също дава резултати и представянето на доброволците в националните състезания е в призови места. А професионалните учения с партньорството на съставните части на единната спасителна система са полезни за всички. Дава резултат и дейността на служителите, работещи по направление разрешителна и контролна дейност, както и методическата и експертна помощ на териториалните структури на изпълнителната власт при организиране дейността на доброволните формирования.
2222Областният управител Ал. Пандурски се обърна към служителите с думите:Отговорни хора и партньори сте, на терен съм виждал как се справяте – в работата и обучението. По линия на превенцията сте отзивчиви и точни. По време на критичните ситуации помогнахте за разчистването на пътищата, на кабелите и ЕРП да си свършат работата. Благодаря ви, успешни да са усилията ви.
Кмет на Кюстендил Огнян Атанасов благодари на служителите, че помагат на жителите на общината и на областта. „Разчитаме на вас.
Горди сме с помощта, която оказахте при кризите в Турция и Гърция. Благодаря, че помогнахте в зимната ситуация да бъдат разчистени ел.проводите, жиците, за да се възстанови ел. захранването.
Оценявам по достойнство помощта, която оказване и на проектантите, тя е значима за тях.
По отношение на Доброволното формирование трябва да помислим за нови хора, за подготовката им. При възникналата необходимост наскоро дойдохасамо 4-5 човека. Мисля, че можем да помогнем по отношение на средствата за колективна защита, да ги направим по-добри. Благодаря ви и успех.
Директор ГДПБЗН гл. комисар Джартов се обърна към служителите на РДПБЗН с думите:Много добра е оценката ми за работата на дирекцията, имаме очаквания да е възможно скоро да получим както автомобили, така и средства за сградите и униформено облекло, вярвам, че и тази подкрепа ще е от значение за успешното справяне със задачите. Бъдете здрави!