ХХII районно състезание на МПО „Млад огнеборец“

Създадена на 02 май 2023

На 2 май 2023 година на Стадион „Осогово“ в град Кюстендил се проведе ХХII районно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“
Състезателната подготовка и провеждането на състезанията между отрядите е съобразена с Международния правилник за състезания на младежки пожарникарски отбори, издаден от Международната комисия за ръководство на младежите към CTIF (Международен технически комитет по предотвратяване и гасене на пожарите). Състезанията на МПО се провеждат по дисциплини, регламентирани в Правила за провеждане на състезания на МПО “Млад огнеборец”, а именно:

“Бойно разгръщане на състезателна пътека”.

“400 m щафетно бягане с препятствия”.

Участваха 9 отбори от всички основни училища в Кюстендил ( ОУ "Св.Св. Кирил и Методий", "Марин Дринов",VI ОУ "Паисий Хилендарски), ПМГ "Проф. Ем. Иванов", ЕГ "Петър Берон" и спортно училище "Васил Левски".
Състезанието бе открито от Симеон Симеонов -началник на РСПБЗН – Кюстендил, а молитва за началото и благословение на състезанието отправи Негово Високопреподобие Архимандрид Исаак – архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, с духовници от града.

Гости на състезанието бяха комисар Св. Георгиев – директор на РДПБЗН, Св. Василев – секретар на Община Кюстендил, Любослава Христова – директор на ПИБ, началникът на РУ Кюстендил Р.Омерски и архимандрид Исаак.

Най-добре в надпреварата се представи отборът на Езиковата гимназия в Кюстендил, на второ място е отборът на ПМГ – Кюстендил, а на трето място – отборът на Спортното училище „Васил Левски“.

Всички участници получиха подаръци – учебни пособия, лакомства и грамоти, осигурени от организаторите, а класиралите се на първите 3 места получиха купи, медали и грамоти. Наградите връчиха началникът на РСПБЗН – Кюстендил, С. Симеонов, секретарият на Общината Св. Василев и директорът на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Св. Георгиев. Победителят от районното състезание ще продължи участието си в Областния кръг.

Пожелаваме успех на победителите!

pobediteli-01
pobediteli-02
pobediteli-03
pobediteli-04
pobediteli-05
pobediteli-06
pobediteli-07
pobediteli-08
pobediteli-09
pobediteli-10
pobediteli-11
pobediteli-12
pobediteli-13
pobediteli-14
pobediteli-15
pobediteli-16
pobediteli-17
pobediteli-18
pobediteli-19
pobediteli-20
pobediteli-21
pobediteli-22
pobediteli-23
pobediteli-24
pobediteli-25
pobediteli-26
pobediteli-27
pobediteli-28
pobediteli-29
pobediteli-30
pobediteli-31