На гости при пожарникарите

Създадена на 23 май 2019

За децата от детска градина " Слънце" - Кюстендил денят 15.05.2019 година беше изпълнен с много интересни и незабравими преживявания. Те посетиха РС ПБЗН гр. Кюстендил. Взаимоотношенията на детската градина с районната служба са приятелски и са насочени към възпитание на  уважение към професията на пожарникаря, както и провеждане на навременна превантивна работа с подрастващите за преодоляване на пожари и последствията от тях. При посещението си в РС ПБЗН децата  и имаха възможност да се срещнат с екипа на смелите огнеборци, които им разказаха за своята достойна за уважение професия. Любезните домакини с удоволствие представиха на децата различни съоръжения за противопожарна защита и им разказаха за славните подвизи на кюстендилските пожарникари.

Малките любопитковци разгледаха гаража на противопожарната служба, видяха големите камиони и научиха какво се прави, когато бъде получен сигнал за пожар. Запознаха се и с техниката, с която смелите мъже помагат на хората изпаднали в беда след катастрофа или природно бедствие. Впечатлени от разказите, децата имаха възможност да се качат на пожарникарските коли и с помощта на големите чичковци да "шофират", опитаха тежестта на пожарникарския шлем и с интерес разгледаха цялото защитно облекло. Емоциите нараснаха, когато огнеборците дадоха на малките си гости практически урок как да направляват струята за гасене на пожар.
Децата си тръгнаха щастливи, че вече имат нови приятели - пожарникарите. Впечатленията им за професията на огнеборците бяха толкова богати, че на раздяла много от тях споделиха: "Аз искам да бъда пожарникар, когато порасна".

 

profesia-pojar-01
profesia-pojar-02
profesia-pojar-03
profesia-pojar-04
profesia-pojar-05
profesia-pojar-06
profesia-pojar-07
profesia-pojar-08
profesia-pojar-09
profesia-pojar-10