Работа по проект

Създадена на 27 май 2019

Ползотворна е съвместната работа на РС ПБЗН - Кюстендил с училищата , намиращи се на територията на община Кюстендил.

Две училища - ПМГ " Проф. Ем. Иванов" и начално училище " Св. Кл. Охридски " участват в реализирането на Проект № BG16M1OP002-4.001-0001 „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения“ по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.

Проектът е насочен към развитието на единен модел за изграждане на капацитет за действия на населението при възникването на наводнения и последващи кризи. Общата цел на проекта е повишаване на капацитета на национално ниво за действия при наводнения и последващи кризи чрез създаване и развитие на необходимата инфраструктура и методологическа рамка за подготовка на населението на територията на Република България за защита и реакция при наводнения и последващи кризи.
Целевите групи по проекта са: ученици; лица на възраст над 60 г.; населението в трудоспособна възраст; доброволци; общински администрации; медии.

 

 

 

 

 

Група от 20 ученици на Началното училище “Св. Климент Охридски” са поканени и ще участват в 5- дневно обучение за действия при наводнение и последващи кризи, от 27 до 31 май 2019 година. То е в рамките на проекта се реализира от Консорциум „Дикон – БЧК“. Обученията ще се проведат в център на ГД ПБЗН в София,

През първи срок на учебната 2018/2019 година учениците от V, VI и VIII-те класове на ПМГ участваха  в специален семинар за обучение на място (в час на класа) по две  теми: общи знания за наводненията и подготовка за наводнение - раница за бедствия.