Областно състезание по пожароприложен спорт

Създадена на 02 май 2019

На 3 май (петък) 2019 година от 9.30 часа на учебен полигон на РД ПБЗН - Кюстендил и стадион "Странджа" - Кюстендил  ще се проведе Областно състезание по пожароприложен спорт.
Пожароприложният спорт започва развитието си в Европа през 20-те години на ХХ в., когато се провеждат първите състезания. Правилата за състезанията са заимствани от ежедневните ситуации, в които попадат огнеборците, в съответствие с пожаростроевите устави. В България практикуването и развитието на пожароприложния спорт също започва в началото на миналия век, като първите състезания са проведени през 1928 г. в гр. Русе.
Представителни отбори по пожароприложен спорт (ППС) на РС ПБЗН от Кюстендил, Дупница, Рила и Бобов дол ще се състезават в следните дисциплини:

     - "Изкачване с щурмова стълба"

    - "100- метрова пътека с препятствия"

    - "Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия"

    - " Бойно разгръщане от мото помпа"

РД ПБЗН - Кюстендил, като организатор на състезанието кани всички приятели на пожарната да присъстват на състезанието и да наблюдават уменията на представителните отбори от четирите районни служби по пожарна безопасност и защита на населението в Кюстендилска област.