Млади огнеборци

Създадена на 11 май 2018

На 11 май 2018 година на стадион „ Осогово“ в град Кюстендил се проведе областно състезание на младежките противопожарни отряди (МПО ) „ Млад огнеборец“.
Участниците в отборите са на възраст от 12 до 16 години и техни обучители са служители на "Пожарна безопасност и защита на населението”, със съдействието на  общините, директорите и педагози от училищата.
Теоретичната подготовка на младите огнеборци се ръководи от инструкторите на отрядите (пожарникари-професионалисти), под формата на лекции и семинари по тематика, предварително съгласувана с РУО-МОН.
Състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ се провеждат с цел повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари и бедствия. Състезателните дисциплини са: Бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 m щафетно бягане с препятствия.
Класирането е отборно, а отборът,  класиран на първо място, ще вземе участие в Републиканското състезание на МПО „Млад огнеборец“ през месец юни.
Ето и крайното класиране на отборите, участвали в областно състезание на МПО „Млад огнеборец“:  победителят е отборът на ЕГ „Петър Берон“-Кюстендил, на второ място е отборът на ОУ „Христо Ботев“ – с. Самораново, на трето – отборът на СУ „Христо Ботев“ – Кочериново, на четвърто място остана отборът на СУ „Христо Ботев“ – Бобов дол. Участниците в състезанието бяха наградени с грамоти, медали, купи  и лакомства,  осигурени от РДПБЗН – КЮСТЕНДИЛ.
Гости на областното състезание бяха зам.-областният управител Райчо Цветин, началникът на отдел в ОД на МВР-Кюстендил, комисар Васил Паргов, зам.-кметът на Общината Росица Плачкова.
Наградите връчиха директорът на РДПБЗН комисар Светослав Георгиев и гостите на спортната проява.

 
ogneborec-1
ogneborec-2
ogneborec-3
ogneborec-4
ogneborec1-1
ogneborec1-3