Областното ученическо състезание

Създадена на 11 май 2018

Отборът на ОУ „Евлоги Георгиев“-Дупница е победител в Областното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Областният кръг бе проведен на 9 май 2018 година и е организиран от РСПБЗН в Кюстендил, в партньорство с БЧК. Той бе предшестван от районни състезания, в които участваха 8 отбора.
Целта на организираните състезания е да се провери нивото на придобитите знания и умения за действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации, както и да се мотивират участниците към по-нататъшна подготовка за действия, свързани със защитата на населението при природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, пожари и др.
И в районните състезания, и в областния етап участниците показаха познания и умения в 2 раздела – теоретичен - решаване на тест и практически - демонстрация на умения, бързина и съобразителност.
На второ място се класира отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“-Кюстендил. Отборът първенец ще продължи състезателното участие в Националното ученическо състезание, което ще се проведе в началото на новата учебна година.
Участниците в състезанието получиха медали, грамоти и топки.

obl-sast-1
obl-sast-2
obl-sast-3
obl-sast-4