Занятие в Рилския манастир

Създадена на 21 септември 2017

На 20 септември 2017 година РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Кюстендил, проведе занятие в Рилския манастир.

Отиграна бе  ситуация  за  действия при възникнал пожар в котелно помещение за отопление на манастира.  Незабавно са изпратени пожарни автомобили с екипи от участъка на 'ПБЗН" в Рилския манастир и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Рила.  
Чрез Оперативния център на РД "ПБЗН"-Кюстендил, е поискана помощ и от други пожарни служби и е задействан Плана за съсредоточаване на сили и средства към обекта.
На място е създаден щаб за ръководство и координация на действията както по ликвидиране на пожара, така и за предотвратяване щети със значима културна и историческа стойност в Светата Рилска обител.
Проведеното учение бе планово и ръководено от директора на РД "ПБЗН"-Кюстендил, комисар Светослав Георгиев.

Обучението премина добре организирано и показа готовността на Дирекцията за неотложни действия при възникване на пожар и опазването на Рилския манастир, който е един от най-значимите културни паметници в България и символ на България, включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО.

 

obu4enie-2
obu4enie-3
obu4enie-4