Oбластно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“.

Създадена на 12 май 2017

Отборът на ЕГ „Петър Берон“ от Кюстендил спечели Осемнайстото областно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. На 12 май 2017 година на стадион „Осогово“ в Кюстендил първенците от районните състезания на младежките противопожарни отряди в Кюстендилска област  - ЕГ „Д-р Петър Берон“ от Кюстендил, ОУ „Христо Ботев“ от Сапарева баня  и СОУ „Аверки Попстоянов“ от Рила, се състезаваха в дисциплините „Бойно разгръщане на пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“. На първо място се класира отборът на ЕГ „Петър Берон“ от Кюстендил. Той ще продължи участието си в Републиканското състезание на МПО.

На второ – СОУ „Аверки Попстоянов“ от Рила и на трето – отборът на ОУ „Христо Ботев“ от Сапарева баня.

Отборите бяха съставени от по 10 участника, като 1 от тях е резерва. Състезателите са на възраст от 12 до 16 години.
Осемнайстото областно състезание на младежките противопожарни отряди бе открито от заместник-областния управител Л. Стоянов. Гости на спортната проява бяха зам. -кметът на Община Кюстендил Р. Рангелова, представителят на Министерството на младежта и спорта гл. експерт Мая Лехчанска, началникът на отдел в ОДМВР – Кюстендил, комисар Васил Паргов.

Наградите връчиха комисар Светослав Георгиев – директор на РДПБЗН – Кюстендил, зам.кметът на община Кюстендил -  Р. Рангелова и гл. експерт Мая Лехчанска.

Състезателите получиха  грамоти, купи, медали. За всички участници бяха осигурени подаръци от спонсорите – общините Кюстендил, Рила и Сапарева баня. 

Пожелаваме успех на отбора на ЕГ " Д-р П. Берон" - Кюстендил на Републканското състезание на младежките противопожарни отбори.

oblastsast-1
oblastsast-2
oblastsast-3
oblastsast-4
oblastsast-5