Превенция на употребата и злобоупотребата с наркотични вещества

Създадена на 26 Юни 2024

prev 3На 26 юни 2024 година продължават дейностите по инициативата „Детска академия за спорт и превенция“ .
Полицейски инспектори от районното управление в град Кюстендил изнесоха беседа за вредните последствия от наркотиците пред учениците, участващи в лятната програма на Обединен детски комплекс- Кюстендил „Детско лято“ 2024. Темата е по повод 26 юни - Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотични вещества.
prev 4Инспектор Людмила Терзийска от Детска педагогическа стая към ОДМВР - Кюстендил поясни, че този вид вещества въздействат на психиката, правят хората зависими, като атакуват и нанасят непоправими вреди на всички функции в човешкия организъм, а от там и на органите, които ги осъществяват. Предупреди ги, че алкохолът и цигарите също са вид наркотик, защото и към тях се развиват зависимости.
prev 1Инспектор Александър Ангелов от сектор „Криминална полиция“ - ОДМВР Кюстендил информира учениците за основните видове наркотични вещества и вредните последици от употребата им.
prev 2Учениците се включиха активно в дискусията след беседата, задаваха въпроси и научиха много важни неща свързани с опасността от наркотичните вещества и тяхната превенция.
Срещата на децата с инпекторите завърши с посланието:"Аз избирам живота - не наркотиците!"

narko-1
narko-2
narko-3
narko-4
narko-5