„Седмицата на пожарната безопасност“ 2020

Създадена на 09 септември 2020

В периода от 14-ти до 18-ти септември 2020 г. предстои традиционното провеждане на „Седмицата на пожарната безопасност“ и честване на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14-ти септември.
От РД ПБЗН - Кюстендил са предвидени редица мероприятия насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на ПБЗН, издигане престижа на професията и доверието на хората и популяризиране на всички дейности, осъществявани от дирекцията и районните служби на ПБЗН.Представяме Ви инициативите на РД ПБЗН и районни служби в Кюстендилски регион


Познанията за бедствията, правилата за поведение и защитата и мероприятията, които следва да се извършат с цел тяхното недопускане или намаляване на вредните им последици, са важна предпоставка за адекватно поведение при евентуално възникване на дадено събитие. Усвояването на трайни знания и формирането на умения за действие при бедствени ситуации спомагат за запазване на живота и здравето на децата.
Обучението е елемент от превантивната дейност по защита на населението и стои с особена важност в дейността на РДПБЗН - Кюстендил.

Ето защо Ви предлагаме да се запознаете с:

Основни правила на действие и защита при обилни снеговалежи и ниски температури

Правила за поведение при радиоактивно замърсяване

Правила за действие при наводнение

Пожар у дома- какво е необходимо да знаем

Пожар в природата - как да опазим природата от огъня