Община Кюстендил има готовност за предстоящия зимен сезон

Създадена на 22 Ноември 2018

Община Кюстендил има готовност за предстоящия зимен сезон, сподели Ивайло Чалъков, експерт „Отбранителна и мобилизационна подготовка” към Община Кюстендил. Той взе участие в месечното съвещание на кметовете и кметските наместници на малките населени места, провело се на 22 ноември 2018 година  в залата на Възрожденското училище в града. „Запознах кметовете с фирмата, сключила договор с Община Кюстендил за почистване на четвъртокласната пътна мрежа. Хората са наясно, че при необходимост или настъпил проблем, те трябва да се обаждат своевременно на оперативния дежурен във фирмата.

Запознах присъстващите и със заповедта на кмета на Кюстендил Петър Паунов, касаеща отоплението на помещенията на отделните кметства”, каза Ивайло Чалъков. По думите му всеки един от кметовете на селата е получил заповедите, касаещи есенно-зимния сезон. Кметовете са длъжни да се свържат с близки на хора в отдалечени села и махали, с цел подсигуряване на не
обходимите количества хранителни запаси и горивни материали, както и медикаменти. В краен случай за това трябва да помогнат кметовете на населени места.
По думите му направен е технически преглед на 15-те автомобила на ОП ”Чистота”, които ще извършват зимното снегопочистване, осигурени са 70 тона морска сол на склад, която ще се разпръсква механизирано и ръчно, когато се натрупа сняг.
Ние сме се свързали с РСПБЗН и специалистите от БЧК, които могат с моторни шейни да ни окажат съдействие и да доставим храни и лекарства на хората, които ще стоят зимата в отдалечените села и махали”, каза Ивайло Чалъков.
скрий