Среща в Смочево

Създадена на 09 Ноември 2018

Регионална дирекция „ Пожарна и защита на населението“ – Кюстендил и през месец ноември 2018 година продължава провеждането на срещи – беседи със стари хора над 65 годишна възраст. На тях се обсъждат мерки, как да не се допусне възникване на пожар по време на отоплителния сезон.
При голям интерес премина срещата в село Смочево - община Кочериново, проведена на 7 ноември 2018 година. Домакин на срещата бе пенсионерския клуб, със съдействието на ДСП – Бобошево и кмета на селото.
Гл. инспектор Пламен Янев и инспектор Румен Павлов запознаха възрастните хора с правилата за безопасна безопасност при експлоатация на ел. уреди и на твърдо гориво. Бяха дадени препоръки и посочени начини за поведение и действие при възникнал битов пожар.
На всички присъстващи са раздадени листовки с конкретни правила при експлоатация на отоплителни уреди.
На срещата присъстваха началник отдел ХСУ към ДСП - гр. Бобошево- г-жа Гергина Янева, г-жа Василка Ангелова – кмет на с. Смочево и председателя на пенсионерския клуб село Смочево – г-н Иван Ангелов.
РД ПБЗН благодари на всички, отзовали се на предложението за провеждане на срещи и обсъждането на необходими превантивни мерки за гарантиране безопасността на възрастните хора.

 

smo4evo-1
smo4evo-2
smo4evo-3