Превенцията на пожарите в бита през зимния сезон

Създадена на 23 Октомври 2018

През месец октомври 2018 година служители на РДПБЗН – Кюстендил провеждат срещи с възрастни хора ( над 65 години ), за да обсъдят въпроси на превенцията на пожарите в бита през настоящия  зимния сезон - 2018 - 2019 гдина. Първите срещи са проведени в първите дни на втора деседневка на месеца с възрастни хора от общините Рила и Бобошево - 12 октомври.Те се състояха в Дневния център за стари хора в гр. Рила и в гр. Бобошево. На тези срещи присъстваха Директорът на Социално подпомагане - Бобошево - г-жа Камелия Антова,  началникът на отдел ХСУ към ДСП - Бобошево - Гергина Янева и управителят на Дневния център за стари хора - Рила - Йорданка Мазникова.
Служителите на РДПБЗН ще продължат срещите с възрастни хора в Кюстендилска област, като ще разчитат на съдействието на дирекциите "Социално подпомагане", клубовете на пенсионера и читалищата.
На  срещите с възрастните хора се обсъждат въпроси на превенцията на пожарите в бита през зимния сезон.
Главен инспектор Пламен Янев – началник на сектор „Превантивна и контролна дейност“ и инспектор Румен Павлов от РДПБЗН запознават възрастните хора с правилата за пожарна безопасност при експлоатация на електрически отоплителни уреди и уреди на твърдо гориво, за осигуряване безопасността на техния живот и дом. Поради проявения интерес за безопасна работа с газови уреди, гл. инспектор П. Янев уточни, че тези въпроси предстои да се обсъждат на втора среща.

Представителите на тази възрастова група ще бъдат запознавани с основните причини за възникване на пожари в домовете през зимата. Ще бъдат припомняни основните правила за пожарна безопасност, най-често допусканите грешки и препоръки за правилна експлоатация на отоплителни и нагревателни уреди с различни източници на енергия.

Нека бъдем внимателни и недопускаме пожари в домовете си през наближаващата зима.

 
zima-p-1
zima-p-2-1
zima-p-2-2
zima-p-2-3
zima-p-2-4
zima-p-2-5
zima-p-2-6
zima-p-2
zima-p-4