„Седмица на пожарната безопасност”

Създадена на 03 септември 2018

В периода от 10 до 16 септември 2018 година ще се проведе „Седмица на пожарната безопасност”. 14 септември  ( Кръстовден ) е обявен за Професионален празник на служителите на Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението”, С отбелязването на тази дата се продължава традицията, а именно: продължаване на Първия пожарникарски събор в гр. София ( проведен преди 113 г. ). На този форум 17 пожарни командири от страната за първи път се обединяват, единодушно приемат решение за създаване на пожарно дружество в България и определят бъдещето изграждане и развитие на пожарното и спасителното дело в страната. По решение на Първия пожарникарски събор тази дата да се отбелязва като патронен празник на пожарните команди в страната.
Ето защо  на този ден отбелязваме нашия професионален празник и отдаваме почит на загиналите при изпълнение на служебния си дълг колеги. По достойнство отдаваме и дължимото на всички служители от структурите на "Пожарна безопасност и защита на населението" при МВР, на техния професионализъм, трудолюбие, смелост и всеотдайност. Седмицата, в която попада тази бележита дата е обявена за Седмица на пожарната безопасност.
В четирите районни служби ( Кюстендил. Дупница, Бобов дол и Рила ) на пожарна безопасност и защита на населението ( РС ПБЗН ) се организират разнообразни изяви.
Планираните мероприятията през Седмица на пожарната безопасност са насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на ПБЗН, издигане престижа на професията на пожарникаря, повишаване доверието на хората и популяризиране на всички дейности, осъществявани от РД ПБЗН – Кюстендил .
Ръководството на РД ПБЗН - Кюстендил и РС ПБЗН в Кюстендил. Дупница, Бобов дол и Рила отправя покана към подрастващите ( децата от детските градини и училища ) , гражданите, общественици, доброволци и всички приятели да участват.
Предлагаме Ви да се запознаете с програмата.