5 декември - Международен ден на доброволеца

Създадена на 06 Декември 2017

На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато Световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.
На този ден обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.
Учение на РС ПБЗН и Доброволното формирование в Кюстендил се проведе на 5 декември 2017г.  в Международния ден на доброволеца.
Учение-пожар в училищна сграда и евакуация на деца и персонал бе разиграна в Езикова гимназия “Д- р Петър Берон” в Кюстендил.
В него участваха служители на Районната служба Пожарна безопасност и защита на населението и членове на Доброволното формирование към Община Кюстендил.
За потушаване на “пожара” бе използвана специализирана техника и автомеханична стълба. Учениците и персонала от езикова гимназия получиха един „ урок“ по безопасно поведение и необходими  действия при бедствие.

 

dobrovolec-1
dobrovolec-2
dobrovolec-3
dobrovolec-4