Професия " Малки пожарникарИ"

Създадена на 31 май 2019

Малките зайчета вече искат да станат пожарникари като пораснат. Това е факт след като на 30.05.2019 г. присъстваха на демонстрация на техника, оборудване и екипировка в сградата на РС ПБЗН-Кюстендил. Целта на днешното обучение е запознаване с основните правила за предотвратяване и действия при пожари. С интерес и любопитство децата слушаха разказите на пожарникарите за отговорната им професия. Интересно беше да се запознаят със специалното облекло и всичко необходимо за гасенето на пожар. Малчуганите имаха възможност да разгледат пожарникарската кола с нужното оборудване за противопожарна и аварийна безопасност. Най-емоционалния момент настъпи, когато децата се превърнаха в малки огнеборци. Всички се качиха заедно в пожарната кола и я разгледаха подробно с любезното съдействие на пожарникарите.

Всеки един от група "Зайче" на ДГ " Еделвайс" - Кюстендил изстреля силна струя от пожарникарския шанг и чу различните звукови сигнали на пожарната кола.
Демонстрациите бяха съпроводени с много вълнение от страна на децата, които не пропуснаха да се снимат с огнеборците и противопожарния автомобил.
Под ръководството на г-жа Стоянова, децата бяха нарисували картинки и апликации, които подариха на своите домакини. А те ще ги закачат на специално табло редом до рисунки от други малчугани. Всички заедно изрецитираха стихотворение за професията пожарникар. Разделихме се с покана за следващо посещение при огнеборците.

profesia-pojar-1
profesia-pojar-2
profesia-pojar-3
profesia-pojar-4
profesia-pojar-5
profesia-pojar-6
profesia-pojar-7