Усилията за подобряване на работната среда ще дадат резултат в бъдеще

Създадена на 12 февруари 2019

На 12 февруари 2019 година министър Младен Маринов и кмета на Кюстендил Петър Паунов откриха обновената сграда на ОД на МВР в Кюстендил. На официалното откриване  присъстваха:  главен комисар Христо Терзийски- директор на Главна дирекция “Национална полиция”, областният управител на Кюстендил Виктор Янев, директорът на ОД на МВР Кюстендил комисар Елиан Стамболийски, зам.-директорът на ОД МВР- Кюстендил комисар Веско Рангачев, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-  Кюстендил комисар Светослав Георгиев, ,служители на МВР и РСПБЗН Кюстендил.

 Сградата е реновирана по проект на Община Кюстендил и в партньорство с Министерство на вътрешните работи. Финансирането на дейностите, включени в проекта, е осигурено от Оперативна програма „Региони в растеж”. Проектът е за повишаване на енергийната ефективност на сградата и намаляване разходите за енергия. По него е осигурен и достъп на хора с увреждания

„Денят е специален за Кюстендил и за всички партньори от системата на МВР. В заключителен етап е един проект, който без колебания приех да бъде включен в инвестиционната програма на община Кюстендил още в самото й създаване. Направихме го, за да можете вие като наши колеги и приятели да работите в една уютна и спокойна среда, стремейки се да подпомогнем и механизацията ви обезпечихме камери в нашия град, за да работите в спокойна среда по превенция и обезвреждане на престъпленията”, заяви кметът Петър Паунов.

По време на церемонията министърът на вътрешните работи Младен Маринов връчи на кмета на общината Петър Паунов плакет на МВР, в знак на благодарност за извършените дейности по реновиране на сградата на Областната дирекция на полицията. 

„Благодарен съм на местната властта, в лицето на кмета Петър Паунов, че  наред с образованието и здравеопазването, сигурността е от изключителна  важност за мирното съществуване на жителите на Кюстендил. Всички усилия, които са хвърлени в тази посока не са напразни, напротив те ще допринесат за подобряване на сигурността в района, за подобряване най- вече на обслужването на гражданите. Ремонтът ще даде възможност за достъп на гражданите в неравностойно положение до всички услуги и ще повиши доверието на обществото към всички полицейски служители.

Министър Маринов и кметът Паунов прерязаха лентата след което разгледаха извършените в сградата ремонти.

sanirane-sgrada-1
sanirane-sgrada-11
sanirane-sgrada-2
sanirane-sgrada-3
sanirane-sgrada-4
sanirane-sgrada-5